Communicatie en relatietherapie

Relatietherapie Oegstgeest - Relatietherapeut Ninian

Leren anders te communiceren

Een liefdesrelatie kan weer opbloeien als je (beter) leert communiceren, als je pijn, onvervulde wensen, maar ook positieve gevoelens met de ander deelt. Het is belangrijk dat jullie bereid zijn, tijd en energie, te investeren om te leren, te leren van jezelf, te leren over en van de ander, maar ook te leren over jezelf. Uiteindelijk zijn jullie de enigen die jullie relatie kunnen ‘genezen’.

Daarbij kan de uitkomst van het proces uiteindelijk ook zijn dat jullie besluiten uit elkaar te gaan of de relatie een andere vorm te geven. Eerst gaan we echter onderzoeken of “reparatie” van de relatie mogelijk is.


Communicatie en relatietherapie

Leren luisteren en je uitspreken

Uit relatietherapie komt over het algemeen een beter inzicht in het eigen en andermans beleven van de problematiek voort, alsmede vernieuwde, en meer heldere, omgangsvormen en communicatie, waardoor de situatie zoals die is en was, doorbroken wordt, wat (her)nieuw(d)e kansen biedt.

Met behulp van relatietherapie leer je weer te luisteren, naar hetgeen je partner je werkelijk vertelt, maar ook naar jezelf. Ook leer je om jezelf op een pósitieve manier uit te spreken over jouw behoeften en verlangens.

Communicatie tussen partners speelt een belangrijke rol in relatietherapie.
Niet voor niets geldt de uitspraak: relatie = communicatie!

Hebben jullie last van relatieproblemen? Maak een afspraak. Ik help jullie graag verder!


Ninian

Neem contact op
Meer over:

Therapie Oegstgeest - Home

Therapie Oegstgeest

Ik ben Ninian, therapeut.

In mijn praktijk Therapie Oegstgeest ontvang ik mensen met allerlei klachten voor therapie, relatietherapie en psycho-oncologie.

Therapie Oegstgeest >>Meer informatie
Voor meer informatie over communicatieproblemen, tips en lotgenotenverhalen, zie:
Relatietherapie Oegstgeest voor partnercommunicatie-therapie en beter leren communiceren met je partner in de regio Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Warmond, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Voorhout, Sassenheim, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Wassenaar. Je bent welkom.