Rouwverwerking

Rouwverwerking Oegstgeest

Rouw

Ingrijpende persoonlijke en emotionele verliezen zetten een rouwproces in gang.

“Verliezen” en de daaruit voortvloeiende rouw hebben invloed op je leven. De gevoelens en emoties, waarmee je wordt geconfronteerd kunnen heel heftig zijn: vooral voor jezelf, maar ook voor je partner, kinderen, ouders en/of andere naasten.

Een verliesproces kan je leven en gezondheid ontregelen, en zelfs ontwrichten. Rouw is een emotionele reactie als gevolg van een verlies, in het bijzonder het verlies van een naaste. Maar verlies en rouw kunnen ook gaan over een scheiding, verlies van gezondheid, ingrijpende veranderingen op je werk, ontslag en/of andere zaken waar je in een mensenleven afscheid van “moet” nemen.


Rouwverwerking

Je verliest houvast

Je verwachtingen, toekomst en/of dromen vallen aan diggelen, waardoor je je houvast in het leven, voor een kortere of langere tijd, kwijt bent. “Normaal” gesproken zal de intensiteit van de reactie in de loop van de tijd afnemen, rouw kan echter zó heftig zijn, dat je levenslust verloren gaat.

Álle verliezen geven rouwreacties. Rouwen, “het-verwerken-van-verlies”, is een actief proces, dat veel energie kost en dat vaak ten koste gaat van ándere, vaak positieve, energie.

Gevoelens van gedeprimeerdheid, wisselende stemmingen of andere onbestemde gevoelens, zelfs oud verdriet, waarvan je állang dacht dat je dat had opgeruimd, kunnen opspelen. Dán is het wijsheid professionele hulp in te schakelen: praten helpt

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem gerust even contact met mij op.


Ninian

Neem contact op




Meer over:

Therapie Oegstgeest - Home

Therapie Oegstgeest

Ik ben Ninian, therapeut.

In mijn praktijk Therapie Oegstgeest ontvang ik mensen met allerlei klachten voor therapie, relatietherapie en psycho-oncologie.

Therapie Oegstgeest >>



Meer informatie
Voor meer informatie over rouwverwerking, tips en lotgenotenverhalen, zie:




Therapie Oegstgeest: Rouwverwerking en rouwbegeleiding in de regio Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Warmond, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Voorhout, Sassenheim, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Wassenaar. Je bent welkom.