Kanker op jonge leeftijd

Psycho-oncologie Oegstgeest

Hulp bij kanker op jonge leeftijd

Ja daar zit je dan, je krijgt te horen dat je ziek bent, kanker hebt.

Ik weet waar je het over hebt, want ik had zelf op jonge leeftijd een vorm van leukemie. Ik ben genezen, maar kamp nog vrijwel dagelijks met de gevolgen van deze ziekte en dienaangaande behandelingen.

En nu probeer ik mijn levensenergie en ervaringen uit mijn ‘overwonnen’ situatie in te zetten om anderen een zetje in de, voor hen, goede richting te geven, welke richting dat dan ook is…
Want, misschien wil je vechten of misschien wil je dat wel niet.

Daar kunnen we het over hebben.


Hulp bij kanker op jonge leeftijd

Je bent zóveel meer dan ‘alleen’ je ziekte

In therapie gaan kan als doel hebben om er ‘gewoon’ over te praten of om tegen iemand alles te kunnen zeggen wat je wilt zeggen, wat dat dan ook is… Maar het kan ook zijn om beter te leren omgaan met je klachten of met (andere) mensen die niet weten hoe ze nu met jou om moeten gaan.

Samen stellen we een doel. Of doelen. En dat kan ook alleen maar afreageren zijn.

Je bent zóveel meer dan ‘alleen’ je ziekte, de diagnose en alles wat daarom heen gebeurt en aan de hand is. Deze zienswijze zal je in de therapie helpen je ook te blijven focussen op andere aspecten van je leven, die je namelijk ook, en nog steeds, hebt en zult houden.

Maar daar moet je wel iets voor doen. De vraag daarbij is dus wel wat jij wilt? Wat vind jij belangrijk?

Er mee leren omgaan en mee leren leven

In de therapie heb je een actieve rol en neem je je eigen verantwoordelijkheid in het omgaan met de gevoelens die je hebt of wellicht liever niet wilt hebben.

Het is belangrijk dat je je probleem (en dat is niet je kanker, maar wel de manier waarop je er mee omgaat) leert kennen, voelen en begrijpen.

Daardoor zal je beter in staat zijn een positievere kijk te behouden op andere aspecten van je leven: je dagelijkse bezigheden (…school, studie, bijbaantje, werk…) maar denk ook aan je gedachten, je gevoelens, je lichaam en je gedrag.

Simpeler gezegd kan je er mee leren omgaan en mee leren leven.

Ook al lijkt dat nu misschien even niet zo te zijn en gaat al je energie zitten in het denken of vechten tegen de kanker, de diagnose en/of je verdriet.
Of in het je groothouden.

Iemand om mee te praten

Iedereen die geconfronteerd wordt met de diagnose ernstig ziek te zijn, wordt omringd met uitstekende medische zorg en intensieve steun van ouders, broers, zussen en overige familie.

Maar met wie praat je over je angsten, je gevoelens en gedachtes, over wat je wilt, over wat je er echt van vindt? Intiemere, moeilijkere, vragen en emoties die je niet met iedereen kunt, durft of wilt delen.

Of je nou net de diagnose hebt gekregen, als een berg opziet tegen de behandeling, alles wat gaat komen, of als je misschien bang bent om dood te gaan of juist niet: therapie kan in deze ingewikkelde periode wellicht iets voor je zijn.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem gerust even contact met mij op.


Ninian

Neem contact op


Therapie Oegstgeest
Therapeut Ninian
Binnen de therapie zie ik ieder mens als een uniek persoon en sta jij als persoon centraal.
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

Ik ben aangesloten bij:

logo-rbcz
Ik ben ook aangesloten bij:

Therapiepsycholoog.com Relatietherapeuten.net
therapie oegstgeest Therapie Oegstgeest
Rhijngeesterstraatweg 40d
2341 BV Oegstgeest
Top