Ziekte en relatietherapie

Relatietherapie Oegstgeest - Relatietherapeut Ninian

Ziekte en relatietherapie

Met kanker te maken krijgen is zwaar en verwarrend, zowel voor degene die het treft, als voor de partner, ouders, kinderen en/of andere naasten.

Mensen die geconfronteerd worden met de diagnose dat zij ernstig ziek zijn, worden vaak omringd met uitstekende medische zorg en vaak intensief gesteund door hun naasten. Deze naasten zijn echter niet echt ziek, al lijden zij net zo hard en soms zelfs harder, dan de patiënt zelf. Dat kan voor de nodige frictie in de relatie zorgen.

Dan kan een steuntje in de rug prettig zijn. Vaak is praten (tegen een relatieve vreemde) heel prettig en lucht het op.


Ziekte en relatietherapie

Ziekte verandert je relatie

Door ziekte verandert de relatie. Zeker bij ziektes als kanker. Niet voor niets wordt er in de medische wereld gezegd dat je kanker niet alleen hebt. Wat daarmee bedoelt wordt is dat kanker zo ingrijpend is in een mensenleven, dat alle relaties die die persoon heeft als vanzelf ook te maken krijgen met alle, vaak minder positieve, veranderingen, die kanker teweeg brengt.

Het is dan geen wonder dat een liefdesrelatie het zwaar te verduren krijgt als één van de partners ernstig ziek blijkt te zijn. Juist in periodes van ziekte leer je, met en in de relatietherapie, je (weer) uitspreken over je behoeften, verlangens en ook angsten, in deze vaak zo verwarrende en angstige periode.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem gerust even contact met mij op.


Ninian

Neem contact op
Meer over:

Therapie Oegstgeest - Home

Therapie Oegstgeest

Ik ben Ninian, therapeut.

In mijn praktijk Therapie Oegstgeest ontvang ik mensen met allerlei klachten voor therapie, relatietherapie en psycho-oncologie.

Therapie Oegstgeest >>
Relatietherapie Oegstgeest voor relatietherapie bij ziekte in de regio Oegstgeest, Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg, Warmond, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Voorhout, Sassenheim, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten, Wassenaar. Je bent welkom.